Обвинени са в опит за кражба на две крави

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за кражба на две крави. Това са съучастниците на 30-годишния мъж, прегазен от 60-годишния собственик на животните - кипърецът Димитракис Пирилис, съобщава DarikNews.
 
Случаят е от 11 май в землището на пловдивското село Болярино. Според прокуратурата действията на мъжете са извършени в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор.

Арендатор уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино (ВИДЕО)

До момента е установено, че около полунощ на 11 май двамата обвиняеми, заедно с починалия им съучастник, отишли във ферма в землището на с. Болярино, с намерение да извършат кражба на селскостопански животни - две крави. Те били забелязани от собственика на фермата, който ги подгонил с автомобила си. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване 30-годишният бил застигнат и блъснат от автомобила. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. Другите двама, 28-годишни, успели да избягат, но по-късно са задържани от полицията. 

Единият от тях е осъждан 9 пъти, а другият - два (за кражби на селскостопански животни).
 
„Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.