Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата

Собственик на кравеферма от село Болярино прегази и уби крадец в опит да го прогони от терена си. Селскостопанският производител Димитрис Пирилис е от кипърски произход. Занимава се със земеделие у нас от 10 години насам. 

В събота, около 1 ч. през нощта, забелязва трима мъже да влизат в имота му, за да крадат люцерна. Подгонва единия от тях с джипа си и го прегазва. Другите двама не са пострадали, каза за NOVA кметът на Болярино Стефка Миниева. 

Пирилис е задържан. Направил е пълни самолризнания и ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Според окръжния прокурор Румен Попов прегазеният е 30-годишен и имал 14 присъди. Другите двама апаши също са рецидивисти - съответно с 2 и 9 осъждания. Установено е, че убитият и един от съучастниците му са крали коне и крави от същия фермер. Тогава прегазеният П.Г. е получил 7 г. затвор, а вторият - 4 г., съобщава "24 часа".  

Близките на кипърския бизнесмен твърдят, че имотите му не за първи път стават мишена на крадци. Преди четири години, като отмъщение, била подпалена и къщата му.

В момента полицейското присъствие в селото е засилено.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.