Някои фенове твърдят, че действието в поредицата е различно от написаното от Мартин

Авторът на книгите за „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин застана на страната на сценаристите Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които бяха атакувани от феновете на сериала. Петиция за презаснемане на осмия и последен сезон на сагата бе подписана от повече от 1 милион души, съобщава БГНЕС.

Приключи излъчването на сериала "Игра на тронове" (ВИДЕО)

Някои фенове твърдят, че действието в поредицата е различно от написаното от Мартин. Други казват, че тъй като историята вече не е по книгата, те напълно са се провалили като разказвачи.

Мартин обаче защити сценаристите, които каза, че е имал само осем часа, за да напише целия последен сезон. "Моите книги ще запълнят сценария с 3 000 страници", каза авторът, навявайки на мисълта, че финалът в тях може да не е същият като в телевизионния формат.

Американски професор разкри на какво ни учи „Игра на тронове“

Авторът увери феновете, че тези, които са най-търпеливи и изчакат публикуването на най-новите книги, ще разберат какво се случва с героите, присъстващи в книгите, но никога не появили се в телевизионния сериал.

„Има герои, които изобщо не се появяват по телевизията и такива, които умират в сериала, но все още са живи в книгите. Така че читателите поне ще разберат каква е тяхната съдба”, каза Мартин.

Все още не се знае кога шестата и седмата книга от поредицата ще стигнат до пазара, но авторът обещава да ги довърши. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.