Коментират Татяна Буруджиев, Петър Чолаков и Александър Владимиров

„Преди да започне кампанията бях казала, че впечатленията ми са, че повечето политически сили искат да я изгубят. След това някои от тях направиха и невъзможното да си върнат загубеното или пък да постигнат добри резултати. Тези избори партиите не трябва да ги приемат като индулгенция. Всички партии трябва да си направят извод. Избирателите на нито една партия не им дадоха шестица”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” социологът Татяна Буруджиева.

„За мен любопитните резултати са след втората половина. „Демократична България” печели изборите в чужбина – 28% от гласовете са получили при всички обработени протоколи. На второ място е ПП ГЕРБ с 22%. Това е доста впечатляващ резултат за „Демократична България”. По отношение на общата картина имат 1 мандат. Трябва да кажа, че бяха доста подценявани”, коментира политическият анализатор Петър Чолаков. „По отношение на ГЕРБ – успяха да спрат страха от призрака на корупцията, но не успяха да се преборят с корупцията. Съмненията, че има корумпирани политици останаха и спечелиха по-малко гласове от 2014 г., но спечелиха тези избори”, коментира още Чолаков.

„За мен най-големият губещ на тези избори се казва Валери Симеонов. Когато 2 години си бил втори шеф в държавата, вицепремиер, непрекъснато си в медиите, да изкараш по-нисък резултат от една жена, която е с повдигнато обвинение и е хваната с пари – г-жа Иванчева направи кампанията си от Сливенския затвор … Виждаме сега колко хора оценяват това, което той е направил като нещо положително”, коментира социологът  Александър Владимиров.

„При „Атака” също провалът е тотален – те падат под кметицата Иванчева, която провежда кампания от затвора”, добави Чолаков.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.