Вижте какви бяха политическите реакции след края на 3-месечния бойкот на левицата

След продължил три месеца бойкот групата на БСП се завърна в пленарната зала в четвъртък. Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък за втори пореден ден седна за банката си и обяви какви ще са първите му законодателни инициативи.

„Мислим да внесем законопроект за свалянето на ДДС-то на хляба на 5%, защото това е голям проблем. И за лекарствата трябва да помислим, и за книгите, и за безплатни детски градини”, каза Пеевски. И допълни, че ДПС ще търси подкрепа за въпросните законопроекти от всички партии в НС. Това щяло да се случи по време на политическите консултации с останалите парламентарни групи.

Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове в ГЕРБ

От Движението приветстваха и края на парламентарния бойкот на левицата.

„Работата на една опозиция е в пленарната зала. Сега ще има и по-силен дебат, и по-качествена работа на парламента”, коментира Йордан Цонев от ДПС.

От управляващата коалиция в парламента се чуха различни възгласи.

„Работата на парламента не е задължително да бъде спокойна. Най-добре е всички избрани за народни представители да бъдат в зала”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

„Решили - върнали се. Естествено, че работата ще се забатачи сега, защото ще започнат неоснователни възражения и оспорвания”, коментира от своя страна Валери Симеонов от „Обединените патриоти”.

Политическите реакции след оставката на Цветанов

А социалистите не пропуснаха да изтъкнат промените, настъпили в българския парламент за последните три месеца.

„Липсва Цветан Цветанов, липсва Данаил Кирилов, виждаме, че Делян Пеевски вече всеки ден идва на работа, което е доста добре и хората са спокойни. Смятам, че ни очаква конструктивна работа”, каза Драгомир Стойнев от БСП.

Петък ще бъде първият ден от три месеца насам, в който опозицията отново ще задава въпроси на властта по време на парламентарния контрол.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.