Той се оттегли от всички ръководни длъжности в ГЕРБ

"Не ме изненадват действията на Цветан Цветанов, защото очевидно натам се вървеше от началото на сагата с апартаментите". Това каза зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов пред журналисти в парламента във връзка с напускането на Цветан Цветанов от всички ръководни постове на ГЕРБ. Според Веселинов идеята на премиера Бойко Борисов е да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията. 

Цветанов подаде оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

"Очевидно има процес на замитане на следите в ГЕРБ. Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението, няма как с оттеглянето на Цветанов ГЕРБ да си извоюва така мечтаната прошка", заяви Александър Симов от "БСП за България". Той и отбеляза, че с оттеглянето на Цветанов "Апартаментгейт" не става по-малко актуален, както и терасите с размери на футболни игрища и къщите за гости.

"За мен, например, е показателно, че след като лично Цветанов постигна много сериозни пробиви в смесените общини и откъсна доста сериозен електорат от ДПС, той беше освободен от работа. Това говори за една предполагаема връзка между г-н Борисов и ДПС. И не е добре за България, защото в такъв случай се оказва, че нашето коалиционно семейство има още един член, задкулисен", заяви Валери Симеонов от "Обединени патриоти".

"ДПС никога не е коментирала и не се е намесвала във вътрешните работи на нито една партия и няма да го направи", заяви заместник-председателят на Парламентарната група на партията Хамид Хамид. Той отбеляза, че всяка политическа партия си има свои устав и правила, собствен вътрешнопартиен живот. "Коментарът ни е същият, както беше и при оставката на Корнелия Нинова - нямаме коментар, това е работа на самите партии, нас ни интересува ДПС", добави Хамид. Той отклони към ГЕРБ въпроса как оставката на Цветанов от ръководните постове в партията ще се отрази на политическия живот.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.