Продължават търканията между партньорите в малката коалиция

Продължават търканията между партньорите в малката коалиция. Волен Сидеров се обяви против купуването на американски изтребители за 3 милиарда лева. В студиото на „Здравей България” той заяви, че придобиването им било услуга към САЩ. Красимир Каракачанов контрира, че модернизация на армията не е правена от десетилетия.

Времето в коалицията било с „променлива облачност”, а критиките към единия партньор - Красимир Каракачанов, не били лични. Запитан за обидите за килограмите на Каракачанов, Сидеров каза:

„Това е другарска критика. Това е един здравословен съвет. Тялото е храм на душата. Ако не поддържаш храма добре, душата страда”, заяви Сидеров.

Часове по-късно коалиционният партньор отговори лаконично: „Ще го взема войник, да дойде на учение и тогава ще коментирам”.

След дружеските съвети Сидеров за пореден път се обяви против сделката за F-16.

Сидеров: "Атака" ще остане в управляващата коалиция

„Това е една сделка, която е жест към САЩ, но с чупка в кръста, която ощетява България. САЩ са подарявали подобни самолети на Египет, на Индонезия и на държави, които даже не са в НАТО. Защо на своите партньори искат да им одерат кожата? Така че ние ще платим 3 милиарда като момченца", смята Сидеров. 

А вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заключи: „В последните няколко години се отделят толкова средства за армията, колкото не са отделяни десетилетия”.

Въпреки трусовете заявка за напускане на коалицията към момента няма. „Ако си опозиция не може да направиш много, сега поне придвижвам някои неща. Ако Борисов иска да подава оставка, това е друг въпрос, който е свързан с битката за София”, смята Сидеров.

Каракачанов: Има шанс да няма сделка между САЩ и България за изтребителите

Битката сега била за местните избори, а Сидеров намекна за столичния кметски стол. „Ако продължават да ме предизвикват, ще го направя. Представете си да взема да спечеля, гледай какво става тогава. Борисов тръгна от кмет на София. Моят път към премиерския пост може да е през кметството на София”, заяви Сидеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.