Темата коментира депутатът от ВМРО Александър Сиди

„Официалната причина е, че докладът не е готов, неофициалната е, че това беше прибързано решение. Ние поискахме да се случи коалиционен съвет. Поради ангажиментите на нашите лидери той не може да се случи до края на тази седмица. Логично е, когато правим такива промени, те да бъдат изкоментирани от всички участници в управлението, каквито сме и ние”. Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди относно отлагането на окончателното приемане на промените, свързани с намаляването на партийните субсидии.

Отложиха окончателното гласуване на партийната субсидия

По думите му причината да не се гласуват промените е, че докладът не е успял от вчера до днес да стигне от едната до другата сграда на Народното събрание. „Адмирирам, че промените не стигнаха до зала, за да може да има коалиционен съвет преди гласуване и за да можем да намерим правилното решение в една коалиционна политика, каквато е нашето управление в момента", каза Сиди.

„Това, което нас ни издразни, е отношението на ДПС и тяхното лицемерие по темата. Първо, ГЕРБ казаха, че са съгласни с предложенията на ДПС. Това бяха предложения, които ние направихме още по време на сключването на коалиционно споразумение. Тогава ни казаха, че това не може да стане с данъците и че това е въпрос на друг разговор. Сега ГЕРБ се съгласиха за намаляване на ДДС”, каза още Сиди в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Според него едно от желанията на „Обединени патриоти” още в началото на управлението е било именно намаляване на ДДС на част от стоките и услугите. „Тогава ни казаха, че това не може да се случи. На коалиционен съвет Юлиан Ангелов повдигна темата за падане на таксата за детски градини и ясли. Имаше разговор по темата, ГЕРБ казаха, че има поле за разговор по нея вбъдеще. Сега изведнъж приемаме идеите на ДПС”, коментира Александър Сиди.

Бюджетната комисия намали на 1 лев парите за партиите

„Ако ГЕРБ искаха да управляват с ДПС, те можеха да го направят преди две години. Те избраха друг партньор, така че е добре всички тези неща да сядаме и да ги говорим. Ние нямаме проблем, която те имат аргументи да седнем и да ги приемем и обратното, но това трябва да се случи на масата на преговорите”, категоричен бе той.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.