Григор Сарахунян прекарва 10 г. в затвора след сбиване

Колко са 10 минути? Вероятно мимолетен миг. За Григор Саруханян обаче те се оказват напълно достатъчни, за да направи фатална грешка, която тотално преобръща живота му. Един от най-добрите боксьори на България с надежда за участие на олимпиада, се оказа в затвора, а след това отново спечели свободата си и пак мечтае да покорява спортни върхове.

Една трета от живота на боксьора преминава зад решетките. „10 години прекарах в затвора. Бях млад и допуснах грешка. С един приятел в един бой нещата излязоха извън контрол. Получих присъда от 16 години. Заради добро поведение излязох на 10-тата.”

"НИЩО ЛИЧНО": Христина заряза модата, за да атакува политиката

Случаят на Григор е пример за всички млади момчета, които искат да са спортисти. За да не попадат в неговата ситуация, той ги съветва: „Мога да дам един съвет на всички - че на улицата няма с какво да се докажат. Ако искат да се докажат колко са добри и велики, трябва да направят всичко на ринга. Един удар може да изиграе лоша шега в живота.  

ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ: Момчето, което вижда света със сърцето си 

На въпрос какво е да прекараш десет години в затвора и как преминава ежедневието на хората зад решетките, Григор отговаря: „Благодарение на моето семейство, на моята приятелка и на тренировките времето мина. Всеки ден тренирах по два пъти. Знаех, че ще изляза и отново ще бъда най-добрия боксьор”.

Целия разказ на Григор вижте във видеото. 

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си