"Рискът е неизбежен", заяви проф. Димо Димов, който е сред Топ 100 на най-добри преподаватели по предприемачество в света

Българинът проф. Димо Димов е сред Топ 100 на най-добрите преподаватели по предприемачество в света. Според него стартиращите фирми не бива да се страхуват да поемат риск.  

„Един предприемач трябва да има вътрешно желание за това по какъв начин да подобри света. Това е идеята, но тя трябва да е свързана с вътрешен порив, умение да се обучава човек и да се учи от грешките или трудностите, които са неизменна част от процеса. За мен перспективата е свързана не с определен сектор, а е важно дали конкретната компания има продукт, който може би не е само иноваторски, но и създава качество на конкурентоспособно ниво. Това означава, че възможности има във всички сектори. България е все по-добро място за правене на бизнес и има много силни страни като талант, местни кадри и експертиза в дигиталните ИТ технологиите”, каза проф. Димо Димов.

„Великобритания продължава да бъде интересен и голям пазар. Тя е в голяма степен цел за всеки производител. Имаме български фирми в най-различни сектори. Имаме мебелна промишленост, козметична промишленост, компании в автомобилния сектор, в хранителния сектор, текстила. Това ще продължи, независимо от Brexit”, обясни председателят на Британско-българската бизнес асоциация Омуртаг Петков.

Повече по темата вижте във видеото.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.