През юли започва едно от най-големите музикални събития - Nice Jazz Festival

Туристическият сезон в Ница е целогодишен. Пикът му обаче идва през юли с откриването на едно от най-големите музикални събития - Nice Jazz Festival. Това е най-старият джаз фестивал в света, провел се за първи път през далечната 1948 г., предаде Дарик нюз.

Тази година той е с продължителност от 16-ти до 20-ти юли, като публиката ще може да види на живо Нийл Роджърс, Анжел, Нене Чери, The Blaze, The Black Eyed Peas и още, и още.

Общо 31 групи ще свирят на две сцени по време на петдневния фест, билетите за който са в ценовия диапазон от 39 до 130 евро.

Стотици писатели, музиканти, художници и артисти намират вдъхновение там ежегодно. Хиляди други хора го посещават всеки ден, за да усетят атмосферата му, да се докоснат до аристократизма и чара на града.

Ница предлага на своите посетители не просто няколко забележителности, огромен плаж и луксозна ваканция, а цяла палитра емоционалност и преживявания от друга вселена.

Освен историческия джаз фест и необятните плажове, посетителите на Ница трябва да видят още куп места в и около приказния град.

Сред задължителните забележителности са катедралата на Ница и Руската православна катедрала „Свети Николай“, центърът на модерното изкуство Вила Арсон, Музеят на модерното и съвременното изкуство, където са изложени картини на Анди Уорхол и Пикасо, най-голямата зимна градина в света „Парк за цветя Феникс“, както и Националният музей на Марк Шагал.

Ако все пак не сте почитатели на обикалянето по музеи, а искате да се потопите в атмосферата на града, идеалното място за разходка са кокетните, тесни улички в старата част на Ница. Малките магазинчета и уютни ресторанти, безбройните къщички с червени покриви и цветни фасади опияняват туристите и остават в сърцата им за цял живот.



Знакова е 7-километровата крайбрежна улица на Ница, наречена „Английската алея“, обградена с дворци и вили в стил Рококо от периода Бел епок.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.