Темата коментира бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев

„Не се чувствам опозиция в БСП. Аз съм бил повече 9 години член на Изпълнителното бюро на БСП, 6 от които секретар на Националния съвет на партията. Не смятам, че мога да бъда опозиция, поне не в тази партия”. Това заяви бившият зам.-председател на ПГ на БСП Антон Кутев.

„Ставаш зам.-председател на групата, след това спираш да бъдеш. Това е част от политическия начин на живот. Лично за себе си нямам усещането, че ми е навредил който и да е било. Има други председатели и зам.-председатели - да продължават работата. Няма лошо в това”, посочи той.

Нинова издига Вигенин за зам.-шеф на парламента, маха Кутев от постове в НС

Запитан дали смята, че БСП се движи в правилна посока, Кутев отговори: „БСП е със 130 години история и е ключова партия в пространството. Важното е как да остане такава. Според мен залитнахме малко повече в популизъм, което е вредно за нас в момента, но това не означава че не можем да проведем изборите както трябва, особено в София”.

По думите му оттеглената оставка на Корнелия Нинова е добър избор, защото идеята за вътрешнопартийни избори преди местния вот не би била добра.

КОД ЧЕРВЕНО: Силна вътрешна опозиция, две оставки в БСП (ОБЗОР)

По думите му Мая Манолова би била силен кандидат, ако се кандидатира за кмет на София. ,,Разбира се, че Манолова ще има подкрепата на БСП, ако се кандидатира, но аз държа на силните хора, които са излезли от партията, за да ги държим близо до нас като Илияна Йотова, Мая Манолова, Сергей Станишев - това са все силни леви хора, които са се доказали извън БСП и имат голям авторитет'', обясни той.

Според Антон Кутев намаляването на партийната субсидия на 1 лев е безспорен удар върху опозицията преди местния вот наесен. „За БСП големият проблем е, че всички партии стават зависими от големия бизнес”, допълни още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.