Висока е вероятността и за градушки

Заради преминаването на студен атмосферен фронт през страната ни – първият работен ден на седмицата е дъждовен. Днес интензивни валежи с гръмотевици има в районите от Западна и Централна България. По време на бурите вятърът временно ще се усилва.  Спокойна остава обстановката единствено по Черноморието.

Заради валежите за 11 области в сила е жълт код за значителни количества дъжд, гръмотевици и временно усилващ се вятър. Висока е вероятността и за градушки.

Температурите варират в широки граници. По-хладно днес остава в районите от Северозападна България, където термометрите отчитат 26-27 градуса, а на Югоизток България стойностите отново са около 35 – 36 градуса.

Обилни ще са валежите днес в планините, които определено не са подходящи за туризъм. Небето е облачно, а дъждът ще е придружен от гръмотевични бури. Вятърът е умерен, по билата временно силен, а температурата на 2000 метра – към 14 градуса.

По Черноморието преобладава слънчево време. Следобед ще се появят малко облаци, но превалявания се очакват само на отделни места и за кратко. Температурата на въздуха е 29 – 30 градуса, а тази на морската вода – около 27.

Тази нощ валежите в Централна България ще продължат, а утре ще се изместят на езток. Температурите ще бъдат около 30 градуса. В сряда ще е по-слънчево и почти няма да вали, а до петък обстановката ще остане динамична – и със слънце и с превалявания на много места в страната.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.