Те се натъкнали на находката, докато копаели дупка в пясъка

Деца откриха човешки кости на метър дълбочина в пясъка на плажа в Китен. Според местни хора, най-вероятно става дума за кости, останали от старото гробище на градчето.

Няколко деца си копаели дълбока дупка в пясъка на Северния плаж в Китен. На около метър дълбочина попаднали на останките от човешки скелет.

"Играеха си с лопатки, направиха голям окоп и почнаха да изравят някакви кости", каза Албена Гълъбова от Благоевград.

"Ние видяхме две деца, които извадиха костите с крака и с таз, и след това дойдоха полицаите", каза още Александър Веселинов от Плевен.

Нашествие на "изборни туристи" в Китен

На място пристигнали екипи на Криминална полиция, районът бил отцепен, а впоследствие заграден и охраняван от служител на реда.

"Назначена е експертиза, която да установи дали костите са човешки или животински", заяви говорителят на ОД МВР-Бургас - Цветелина Рандева.

СРЕЩУ ПОДПИСКА: Освободиха дрогирания шофьор, помел деца на тротоар в Китен

"Костите изглеждат достатъчно стари, за да имаме съмнение за някакво престъпление", добави кметът на Китен - Катя Вълчева.

"Нямаше напрежение. Огради се, спокойни са туристите, плажът си е пълен и мисля, че няма никакво напрежение", каза представителят на концесионера на плаж "Китен - Север" - Плумка Илиева.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.