Жители на ж.к. „Изгрев” настояват животното да бъде отнето от собствениците му

Отново случай с агресивно куче, което тормози жителите на цял софийски квартал. Този път питбул смъртоносно нахапа пинчер. А това, оказва се, не се случва за първи път.

Поредният инцидент обаче стана причина жителите на ж.к. „Изгрев” в София да се обединят в желанието си кучето да бъде отнето, а стопаните да бъдат санкционирани.

„Подали сме жалби в полицията, в общината. Правили сме аутопсия на моето куче, смъртта е била мъчителна”, заяви Нина Маринова, собственик на пинчера.

Питбул разкъса пинчер в столичен квартал

„Другите две кучета са били без каишка и са нападнали моето, което се води с повод и намордник на обществено място, а в гората се маха намордника, когато е жега и се води на каишка", каза собственикът на питбула Крум Приболски.

Хора от квартала твърдят, че има и други нападнати кучета. А се страхуват и да няма нападения над хора.

„Има и други нападнати кучета”, твърдят свидетели. По думите им има пускани жалби, но не са взети мерки.

„Това е втори регистриран случай на нападение. Първият е завършил по съответния начин. Вече говорим не за случайност, а рецидив. Това ще ни позволи да наложим максималната санкция, която е 1000 лева. Внесли сме и преписка в прокуратурата”, заяви архитект Павлета Пеловска.„Санкцията от първия случай беше в размер на 200 лева. Към момента не е платена”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.