Красен Кралев обяви, че се разследва и медицинско лице за смъртта на Борис Станчов

Отнемат лиценза на мениджъра на починалия в Албания български боксьор, състезавал се с чуждо име. Новината дойде от спортния министър Красен Кралев.

Борис Станчов издъхна преди дни на ринга и едва след това стана ясно, че се е представял с името на братовчед си Исус Величков. По случая проверка прави и боксовата федерация. 

Починалият на ринга в Албания български боксьор се оказа с чужда самоличност

Спортният министър се е въздържа да коментира нарушения, защото се води следствие. По думите му обаче, е  ясно, че смъртта на младия мъж не е причинена от самия мач. Защото от видеото се виждало, че няма удар непосредствено преди загубата на съзнание.

Как починалият в Албания български боксьор се е състезавал с чуждо име?

„Излязоха различни версии. По последна информация от Албания стана ясно, че е открит пакет с виагра в якето му, от който липсват три хапчета. Преди да е приключила аутопсията не можем да кажем от какво е загинало момчето. В нито една федерация при картотекиране на състезател, не се изисква физическото явяване на спортиста. Лицензи, разрешителни и картотекиране се дава по документи”, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Красен Кралев за скандала с починалия български боксьор: Това си е чисто престъпление

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.