Това ще стане ясно днес

Колко от задържаните при спецакцията в ДАИ-Пловдив ще останат в ареста. Това трябва да реши днес прокуратурата в града. Засега срещу нито един от тях няма повдигнато обвинение. 

ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

Общо арестуваните вчера са 7 души, като подозренията са за искан подкуп от транспортна фирма. Обиските в ДАИ-Пловдив започнаха малко след началото на работния ден. На прицела на ДАНС е бил отделът за издаване на транспортни лицензи и разрешителни. Именно от там вчера са изнесени два компютъра и три кашона. Четирима служители, които работят в него заедно с временно изпълняващата длъжността началник на ДАИ- Пловдив  Анна Генова са арестувани. 

Сред задържаните са и двама собственици на транспортни фирми. Те са разпитани как така са мотивирали служителите на автомобилната администрация да отменят постановените им актове за нарушения. По информация на NOVA акцията е проведена след сигнал за искан подкуп от собственик на такава компания. Преди два месеца служител на ДАИ - Пловдив е поискал от потърпевшия голяма сума пари, за да прикрие нарушения, които биха довели до отнемането на лиценза на фирмата. 

Служителите на автомобилната инспекция отказаха да коментират темата. Според свидетелка акцията е започнала в 9 часа сутринта. Обявено е, че администрацията няма да работи до 13 часа. "После излязоха с едни кашонои и толкова", каза тя. 

Преди 6 месеца имаше подобна акция, свързана с таксиметровия транспорт в Пловдив. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.