Илия Лингорски заяви, че ББР е поставила условие за участието си в сделката за "Булсатком"

„Банковият сектор у нас се отличава много по своите показатели в позитивен план, отколкото други страни в ЕС и в еврозоната. Втора поредна година банките показват рекордни показатели по всички параметри на своята дейност. Българската банка за развитие /ББР/ миналата година за първи път достигна над 3 милиарда стойност на своите активи. А банковата система за първи път надмина 100 милиарда обща стойност на активите”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Илия Лингорски, главен икономист на ББР.

„Булсатком“ ще завърши преструктурирането си с нов капитал в размер на 60 млн. лева

Той допълни, че това е първият показател, който се гледа, за да се разбере дали една банка е стабилна. Друг такъв е ликвидното покритие.

Лингорски коментира и влизането на ББР в най-големия български оператор, предлагащ платена телевизия – „Булсатком”. Икономистът заяви, че банката е била поканена да участва в сделката от Европейската банка за възстановяване и развитие. А ръководството на ББР, в лицето на главния изпълнителен директор Стоян Мавродиев е поставило и условие, за да участва в нея. А то е било запазване на работните места, които компанията осигурява. Те са над 2000.

 Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.