Проблемът възникнал в кубратското село Каменово след ремонт на път

Ремонтиран път блокира достъпа до имоти. Това се случва в кубратското село Каменово, през което минава шосето Разград - Кубрат. Отсечката е ремонтирана за над 7 млн. лева. По време на ремонта нивото на пътната настилка е повдигнато с над 1 метър и затруднява хората от селото да стигнат до своите имоти.

"Възмутени сме от всичко това. Имаме частен имот, в който не можем да влезем, нито да ремонтираме. Тротоари няма, а през зимата снегът ще отиде в прозореца ни. Искаме да се вземе някакво решение", казват живущите в село Каменово пред камерата на "Здравей, България".

По думите на директора на Областното пътно управление в Разград инж. Людмил Янев властите обмислят как да свалят нивото на настилката в проблемния участък. "Искаме да се осигури достъп на хората и да се отведе водата от пътя в близкото дере. Теренът е равнинен и, за да се отведе водата в дерето, се наложи нивото на пътя да се повдигне, което създава неудобство. Надяваме се до няколко дни да се предприемат действия", обясни инж. Янев. Той допълни, че тротоар не е предвиден, тъй като това е предмет на дейност на общинската администрация.

Предстои да се търси вариант нивото на пътя да се свали с около 70 сантиметра и да се изгради отводнителна система.

Жителите на село Каменово вече са събрали подписка, която ще бъде изпратена до всички институции. Тя е с искане проектът на пътя да се преразгледа и да се коригира, ако се наложи. Деветкилометровата отсечка струва над 7 милиона и 300 хиляд илева.

Репортер: Деян Герговски

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.