Вижте какви визии за града има Пламен Христов

„За разлика от моите опоненти не възприемам кандидатирането ми за кмет на София като предизвикателство, надпревара или състезание. Чувствам го като един дълг, който се поражда вследствие на всичко, което виждам. Проблемите са много – мръсният въздух, задръстванията, презастрояването”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините”, Пламен Христов, кандидат за кмет на София от ВОЛЯ.

Кандидатът на "Воля" за кмет на София: Надявам се президентът да застане зад мен

Той поясни и какво смята да направи, за да бъдат разрешени казусите. „Всички партии не спират да ни обясняват, че софиянци и гости на столицата трябва да си оставят автомобилите и да ползват метрото. Това едва ли ще стане. Имаме проблем с трафика. 60 % от замърсяването на въздуха идва от колите, които чакат с часове по светофарите. Ако намалим наполовина времето, което прекарваме в задръстване, ще намалим с около 30 % вредните емисии. Един от вариантите е да  премахнем „синята” и „зелената” зона в малките обходни улички. Ако те бъдат освободени, водачите ще имат повече обиколни маршрути. Общината разполага с малки парцели, където могат да бъдат направени паркинги на няколко нива. През деня услугата ще бъде платена, но през нощта тя ще бъда безплатна за живеещите в района”, каза още Пламен Христов.

Депутатът от ВОЛЯ Пламен Христов: Ще се откажа от имунитета си (ВИДЕО)

По думите му София няма проблем с презастрояването, а с уплътняването. „В столицата между красивите архитектурни забележителности изникват грозни стъклени сгради. София трябва да се разширява в крайните квартали”, смята кандидатът на ВОЛЯ.  

Повече гледайте във видеото

В БИТКАТА ЗА СОФИЯ: Четирима кандидат-кметове отговарят на четири въпроса

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.