Според него трябва да се намери начин хората да слязат от автомобилите си

 „Моята мотивация за влизането в битката са четири неща. Първото е, че обичам София, защото това е моят град и този на моите деца и родители. Второто е един доклад, в който се казва, че всеки ден в София умират по 4 души от мръсен въздух. Третото нещо е, че винаги се казва, че няма алтернатива. Четвърто – че според  оценките градът не се развива, а е в застой. Трябва промяна”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” кандидатът за кмет на София от НФСБ Стефан Иванов.

Изследване: Фандъкова печели 40%, ако изборите бяха днес

Той предложи и вариант за борба със замърсяването на въздуха в столицата. „Нашето решение е следното – преработването на транспортната схема в София, конкретно градския транспорт. Това трябва да стане по такъв начин, че да накараме хората да слязат от колите си и да се качат на метрото. Това може да стане при две условия – първото е градският транспорт да стане по-бърз, отколкото  с автомобил или пеша. Второто нещо, което е много важно, е да се  направи система, която да облекчи задръстванията. Трябва да намерим начин да накараме хората да слязат от автомобилите”, коментира Стефан Иванов.

По думите му политическият дебат отсъства от Столичния общински съвет. Той отказа да коментира дали би подкрепил Мая Манолова на втори тур на кметските избори в столицата. „Варианти не обсъждам, докато не получа достатъчно подкрепа”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.