Калин Каменов печели втори мандат като кмет

Враца е един от градовете, където има избран кмет на първи тур. Калин Каменов от ГЕРБ печели с 72.82%, втори остана Момчил Младенов, който получи 14.10%.

„Приоритетите ми остават същите, каквито и преди 4 години – инвестиции, инфраструктура, образование. С подкрепата на правителството и на моя екип успяхме да направим много за града. Само за последните няколко години бяха асфалтирани голям брой улици, ремонтирахме училища и детски градини. Привлякохме ключови инвеститори, които ще разкрият над 2500 работни места през следващата година. Интересът към града е голям”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” кметът на Враца Калин Каменов.

При 100% обработени протоколи: 9 града с избрани кметове, в 18 - балотаж

Той допълни, че от няколко дни във Враца се движи и нов градски транспорт. „Очаква се догодина в града да има изцяло екологичен транспорт – нови електробуси и тролейбуси. Това ще допринесе за по-чист въздух”, поясни Каменов. По думите му една от целите му е да върне хората, които са напуснали града.

Общо 224 кандидати за кметове в област Враца

Той допълни, че високият резултат и победата му е голяма отговорност. „Аз и моите колеги трябва да работим още по-сериозно, за да оправдаем доверието на хората”, завърши Каменов.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.