Мъжът е бил прострелян четири пъти

Тялото на мъж беше открито на 28 октомври в ров в Марбея. По него са намерени следи от четири куршума. Местни медии съобщават, че става въпрос за български гражданин.

Първите версии на властите са свързани с разчистване на сметки заради начина, по който престъплението е извършено. Разследващите работят по различни версии, за да открият предполагаеми врагове на жертвата.

Тялото е било намерено в канавка на път A-7176, който свързва Истан с Марбея.

ЕКСКЛУЗИВНО! Трима българи и един американец са убити при стрелба в Чикаго (ВИДЕО)

По първоначална информация убийството е извършено няколко часа преди тялото да бъде открито.

Местни медии съобщават още, че мъжът е излязъл на вечеря и не се е прибрал. Тогава сигнал за изчезването му в полицията подава неговата съпруга.

От МВнР потвърдиха, че намереното тяло е на български гражданин.

Посолството ни в Испания към момента няма официални данни за причините и мотивите за убийството. Мисията ни е в контакт с испанските власти и проверява случая, който се разследва от испанската полиция.

 

„Още преди няколко дни се появиха първи публикации в местни медии, едва днес получихме официална информация от испанската полиция по въпроса и можем да кажем, че действително убитият е български гражданин с изяснена самоличност”, заяви Борислав Евлогиев, консул в Мадрид. „Той е бил застрелян като има няколко куршума в горната част на тялото. Това, което знаем, е, че на тленните останки е направена аутопсия. Семейството на починалия вече е информирано. Сега от тук нататък вече се води полицейско разследване по случая, но то е засекретено от местните органи за сигурност. Кои са  извършителите и какви са мотивите тепърва ще става ясно. Не е хубаво в момента да се правят спекулации”, допълни Евлогиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.