Очаква се да бъде гледана мярката на шофьора

Остава критично състоянието на 14-годишното момиче, което беше блъснато от кола на спирка на градския транспорт във Варна. При инцидента пострада нейна съученичка, с която са отивали на училище, както и мъж, и жена. 21-годишният шофьор беше задържан и се очаква днес да  бъде гледана мярката му.

Ясна е причината за катастрофата на автобусна спирка във Варна (ВИДЕО)

„Двама от пострадалите остават в реанимация. По-тежко е състоянието на 14-годишното момиче, което все още е в кома, на командно дишане. Пострадалият младеж е по-добре, той е с фрактура на подбедрици и с комоцио. Състоянието на другите двама е по-леко. Шофьорът на автомобила също беше доведен в нашата болница, но е освободен”, каза изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Анна – Варна” д-р Красимир Петров.

Предстои да бъде направена и автотехническа експертиза, да бъдат иззети камерите в района, както и информацията от видеорегистратора на автомобила. Шофьорът имал книжка от 3 години. Във въпросната сутрин се прибирал от нощна смяна. От полицията заявяват, че младият мъж не е имал до момента сериозни нарушения зад волана.

Кола помете две деца, млад мъж и жена на автобусна спирка във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаме предложение – незабавна инспекция на всички места, където има опасност от пътни инциденти”, заяви Ивайло Желязков от Института за пътна безопасност пред NOVA. 

„На около 150 метра има светофар, мисля, че този участък не е опасен”, коментира Деян Жейнов, собственик на автошкола. Въпреки това, ако е имало колчета на спирката, нямало да се стигне до толкова тежки последствия. Той изрази съмнение, че скоростта е била висока. 

Репортер: Искра Урумова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.