„Ако погледнем назад във времето, ще видим, че няма нищо случайно”, заяви президентът на България в периода 2012-2017 г.

„От 20 години насам ролята на Иван Костов е да разцепва десните в България. Влиянието му е изключително силно. Ако погледнем назад във времето, ще видим, че няма нищо случайно. Костов е посочен от Луканов в първото пост-комунистическо правителство на България за министър на финансите”, заяви в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г. 

РАВНОСМЕТКА: ГЕРБ с анализ на изборните резултати, Борисов критикува ДБ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди дни той отправи и остра критика към действията на „Демократична България” по време на балотажа в София. Позицията си Плевнелиев заяви на Националната работна среща на ГЕРБ, на която бяха обобщени резултатите от вота.

„„Демократична България” играха мълчаливо, но заедно с Мая Манолова на втория тур. Те водиха кампания месеци наред, в която оплюваха непрестанно ГЕРБ. Не казаха добра дума нито за газовия интерконектор, нито за F-16”, поясни Плевнелиев.

„Мен ме боли, когато се получават подобни конфликти. Нямам никакви намерение да се върна в политиката. Говоря като активен гражданин, който остана в България и милее за нея. Бях честен. Казах, каквото мисля. Изминаха едни стратегически избори. Те отварят пътя към следващия още по-важен вот през 2021 г. - за президент и министър-председател. Има голям риск да се промени посоката на страната. Местните избори бяха последните преди решващата битка през 2021 г. Тогава от една страна ще бъдат популистите, а от другата ми се искаше да бъдат демократите”, каза още президентът на България в периода 2012-2017 г.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.