Може ли Сотир Цацаров да бъде предложен за поста, коментират днес в парламента

Все още няма номинации за нов председател на  Антикорупционната комисия. Процедурата е в ход, а в сряда в кулоарите на парламента имаше коментари дали настоящият главен прокурор Сотир Цацаров може да бъде предложен за поста.

Парламентът започва процедура за избор на нов шеф на КПКОНПИ

„Кандидатура не сме обсъждали, най-нормално е ГЕРБ да предложат. Ако няма такива предложения, най-вероятно тогава ще коментираме в рамките на "Обединени патриоти". Цацаров е юрист с над 10-годишен опит. Формално отговаря на закона”, заяви Борис Ячев от „Обединени патриоти”.

Бившият шеф на КПКОНПИ става консул във Валенсия

„Нека внесат кандидатурата, да изтече срока, да обсъдим всички кандидатури. Нека да стане факт кандидатурата и тогава да коментираме”, каза депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Тепърва има срок до 20-ти, в който народните представители имат право да предлагат. Ако се стигне до номинации, те трябва да бъдат разгледани в пленарна зала", обясни министър Владислав Горанов.

„Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изтекъл, предстои. Тогава ще може да видите предложените кандидати”, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„Ако говорим хипотетично, той би бил добра кандидатура и ще ви кажа защо - той е наказателен специалист, преди да стане наказателен съдия”, посочи Боян Магдалинчев от ВСС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.