Темата коментира зам.-председателят на Асоциацията на прокурорите в България Даниела Ангелова

Становището на Асоциацията на прокурорите в България е, че процедурата за избор на главен прокурор е законна. Това заяви зам.-председателят на Асоциацията на прокурорите в България Даниела Ангелова.

Асоциацията на прокурорите: Недостойна компроматната кампания срещу Гешев

„Становището на  Асоциацията на прокурорите в България относно това какви да бъдат качествата на новия главен прокурор беше зачетено и ние участвахме в определяне на профила на новия главен прокурор. Затова и застанахме плътно зад номинацията на Гешев, след като той беше предложен от прокурорската колегия за това да бъде кандидат за главен прокурор”, коментира тя в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Цялото общество стана свидетел на изслушването на Гешев, което продължи повече от 8 часа. В неговите качества се убедиха всички, които имат желание да разберат какъв ще бъде новият главен прокурор”, каза още тя.

Гешев: Всеки има право да изразява гражданската си позиция (ВИДЕО)

„Това е видно и от избора, който беше преповторен на 13-ти ноември. С впечатляващо мнозинство Гешев получи решението на ВСС в негова полза”, посочи Ангелова.

„Считаме, че процедурата е напълно законна и следва да продължи по предвидения ред”, категорична бе тя.

„Ние като Асоциация на прокурорите призоваваме за по-скорошно приключване на процедурата. Призоваваме да се подходи държавнически, с държавническа мъдрост и отговорност, за да не се осъществи някакво вмешателство в дейността на прокуратурата”, коментира Даниела Ангелова.

По думите й няма нагнетяване на обстановката между съдии и прокурори. „Има едни неуспешни опити на група хора да противопоставят двете гилдии – прокурорска и съдийска”, каза още тя.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.