Тежкият сняг причини сериозни затруднения и на транспорта

В Югоизточна Франция близо 15 000 домакинства все още са без ток заради обилните снеговалежи от преди четири дни.

Австрия, Италия и Франция още са в плен на лошото време (ВИДЕО+СНИМКИ)

Силни снеговалежи и проливни дъждове продължават да предизвикват хаос в Централна Европа. Няколко села в Австрия остават откъснати от света. Италианските градове Флоренция и Пиза са изправени пред опасността от наводнения.

В австрийската провинция Залцбург училищата остават затворени, а пътищата - непроходими. Лавини и свлачища са регистрирани в опасна близост до няколко села. Жителите им са евакуирани от домовете си.

„Благодаря на Бог. Като по чудо жена беше спасена от купчина отломки. Невероятно е. Сега разчистваме и се надяваме, че снегът и дъждът през следващите няколко дни няма да са толкова жестоки”, сподели губернаторът на провинция Залцбург  - Уилфрид Хаслауер.

Снеговалежът, който започна миналата сряда и продължи и в началото на тази седмица, доведе до евакуации в Стирия, а част от източен Тирол е без ток. На помощ за преодоляване на бедствието е повикана и армията.

„Опитваме се да възстановим евакуираните къщи, така че да гарантираме на хората сигурност, когато се завърнат”, каза сержант Норберт.

СЛЕД СНЕГОВАЛЕЖИТЕ: Повече от 30 000 домакинства във Франция са без ток

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.