Той е наш сънародник, авторитетен учен и доктор по химия

Кой беше мъжът с очилата зад гърба на Тръмп, който превеждаше от български на американския президент по време на разговора му с българския премиер Бойко Борисов?

Тръмп към Борисов: Вие сте пример за Германия, визите може да паднат (ВИДЕО+СНИМКИ)

Това е нашият сънародник, авторитетен учен и доктор по химия - Йонко Мермерски. Мермерски е син на проф. Христо Мермерски, помогнал на хиляди българи с уменията си в природната медицина. Синът му Йонко имаше честта да бъде един от най-важните хора по време на посещението на премиера Бойко Борисов в Белия дом, предаде dariknews.bg.

Борисов след срещата с Тръмп: Убеден съм, че визовият режим ще падне (ВИДЕО)

Мермерски-син е автор на над 30 книги в областта на химията и природната медицина, като 13 от тях са написани в съавторство с баща му, като той също продължава семейната традиция и е специалист по здравословно хранене.

Неговите изследвания са публикувани на над 10 езика. Той е създател на множество патентовани изобретения.

СРЕЩАТА БОРИСОВ-ТРЪМП: Ще падне ли визовият режим?

Българинът, който превеждаше на Тръмп, е възпитаник на Природоматематическата гимназия в София, дипломиран бакалавър по химия от Американ юнивърсити във Вашингтон и магистър от Джорджтаун.

СТРАТЕГИЧЕСКА СРЕЩА: Какво си казаха Бойко Борисов и Доналд Тръмп?

Д-р Мермерски-младши живее и работи от години в американската столица. Бил е преподавател в Джорджтаун, а до момента е и консултант на Американската асоциация на медицинските университети.

ВСИЧКО ЗА СТРАТЕГИЧЕСКАТА СРЕЩА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.