Те сигнализираха за нарушения и злоупотреби в болниците

Представители на протестиращите медицински сестри се срещнаха с вътрешния министър Младен Маринов.

Те сигнализираха за нарушения и злоупотреби в болниците, както и за това къде се губят парите, които биха могли да бъдат ползвани за заплати.

Напрежение сред медиците, заради изнесените данни за злоупотреби в здравеопазването

За злоупотреби с публични средства в болничните заведения сестрите съобщиха още по време на срещата си с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет. Тогава Борисов извика вътрешния министър и обеща пълно съдействие и проверки от страна на МВР, ГДБОП и Икономическа полиция.

„Надписване на пътеки, несъществуващи лекари, работещи по документи. Трябва да се спре с тези порочни практики. Очакваме институциите да си свършат работата”, посочи медицинска сестра.

Има ли директор на столична болница със заплата от 100 000 лева месечно?

„Като министър на здравеопазването няма да допусна и най-малко желая да има напрежение в системата. Тази обстановка на противопоставяне, която се създава, не е полезна за никого и не работи в полза на българските граждани. Основните проверки ще бъдат от страна на процесуално-следствените органи. Става въпрос за нарушения, които са в тяхната компетенция”, коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.