Синдикатите дадоха примери за колосални възнаграждения в сектора

След медицинските сестри, и болниците поискаха среща с премиера Бойко Борисов. Според представителите на лечебните заведения, примерите за порочни практики, които протестиращите медицински сестри дадоха и на министър-председателя не отговарят на истината и създават конфликт в съсловието.

От лекарският съюз също се противопоставиха на твърденията, че "парите за здраве отиват в джобовете на лекарите“. Междувременно, синдикатите дадоха примери за колосални възнаграждения в сектора.

Има ли директор на столична болница със заплата от 100 000 лева месечно?

“100 хиляди лева за директор на частна болница, която получава пари и от здравната каса, ето това е порочното. Всички знаем, че най-тежките случаи, които носят най-сериозни разходи, отиват в „Пирогов”, отиват в ИСУЛ, в големите държавни болници. Затова твърдим, че частните болници не трябва да получават пари от НЗОК”, на мнение е Ваня Григорова, икономически експерт в КТ „Подкрепа”. 

“Не вярвам да е истина, но и да взима 100 бона то това е проблем на собственика на болницата, не е проблем на обществото. В частните болници има приходи и извън НЗОК”, казва д-р Спас Спасков, бивш директор на УМБАЛСМ „Пирогов”