Липсата на влакове създава големи проблеми за французите

Президентът на Франция поиска от стачкуващите в страната да отменят протестите в дните на Коледа. Железничарите предупредиха, че транспорта в празничния период ще бъде много нарядко и хората трябва да очакват проблеми.

Еманюел Макрон призова синдикатите да не причиняват тези неудобства на хората, а да продължат стачката, след като мине празника. Вече две седмици влаковете не вървят по график и пътуванията са бавни и трудни. Някои от синдикатите вече отхвърлиха призива на Макрон и казаха, че протестът срещу пенсионната реформа ще продължи.

 

 

"Стачките са оправдани и защитени от конституцията, но има моменти в живота на нацията, в които е е добре да настъпи примирие от уважение към семействата и нуждите им. Призовавам всеки да прояви отговорност. Всички знаем, че едно примирие не означава отказ от заетите позиции, а просто уважение към хората, които искат да се съберат в дните на празниците", каза Макрон.

Стачкуващите във Франция обаче не се отзоваха на призива на президента за примирие. Синдикатите отказаха, което гарантира проблеми за стотици хиляди, които искат да се върнат по родните си места за празниците. Работещите в железниците ще са сред най-сериозно засегнатите от промените в пенсионната система, които се опитва да наложи Макрон.