Хиляди тръгват на път и на Бъдни вечер

Хубави празници, но лошо време. Бурен вятър и рязко застудяване. Така в голяма част от България посрещат Коледа. Жълт, предупредителен код за пориви на вятъра до 20 метра в секунда е обявен в 19 области на страната.

Днес вятърът бе най-силен в Сливен и Пазарджик, където скоростта му достигна до 86 км/ч. Обстановката в София премина спокойно, като сигналите подадени заради силата на вятъра са 10. На места дъждът се превърна в сняг.

Засилен трафик в последния работен ден преди празниците

„Правим обход на централните булеварди и проверяваме дъждоприемните шахти”, заяви Красимир Димитров от Дирекция „Аварийна помощ и превенция” на Столична община.

„Към момента навсякъде всичко е обработено. Работят 145 машини, като още над 3000 са в готовност”, каза инж. Иван Досев, член на УС на АПИ.

Същевременно КАТ засилва мерките и контрола в цялата страна. Над 3000 полицаи ще следят за нарушения. За пръв път цивилни коли ще дебнат дали водачите спазват правилата и ограниченията за скорост. Заради очакваните тапи АПИ въвежда забрана за движение на  камиони над 12 тона между 16:00 и 20:00 часа.