Той беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет

„Изборът ми да поема поста на министър на МОСВ е провокиран от угрозата да падне правителството”. Това беше краткият първи коментар на Емил Димитров–Ревизоро, който беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет тази сутрин в МС.

ГЕРБ и Патриотите предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

Димитров направи уточнение, че към момента не бива да се искат от него мерки, защото все още кандидатурата му не е гласувана от Народното събрание, предава БГНЕС. По думите му едно, обаче, е сигурно: че трябва да се търси баланс между интересите на перничани, и тези на бизнеса, защото „ако днес ревем за вода, утре ще протестираме за работа".

Мнението на Димитров е, че фирми като „Стомана“ – Перник трябва да си изградят собствени водоизточници.

По време заседанието на Комисията за борба със сивата икономика, на която Димитров е председател, присъства и икономическият министър Емил Караниколов, който разкри, че до няколко дни правителството ще излезе с решение по проблема с водната криза в Перник.

„Случаят с водата в Перник ще намери добри решения и този сектор ще тръгне напред“, убеден е министърът.

 

Източник: БГНЕС

Караниколов съобщи, че е в постоянен контакт с ръководството на пернишката „Стомана“. Към момента са заявили, че нямат жизнена нужда от голямо количество вода от язовир „Студена“. Договорено е, ако настъпи такъв момент, няколко дни преди това да заявят намеренията си.

„Нека не създаваме напрежения, че освен липса на вода, ще има и съкращения“, апелира той.

Министърът съобщи, че се обсъжда възможност отново да се изгради инфраструктурата до язовир „Пчелина“, но в момента основен приоритет е да се отстрани водната криза. „Надявам се, че до 2-3 дни правителството ще излезе с конкретно решение“, съобщи министърът.

Обсъждат Емил Димитров за нов екоминистър?

„Емил Димитров е фигура, която ще се справи, а ресорът е много тежък и на нас ни трябва такъв човек”, коментира икономическият министър Емил Караниколов за номинацията на Ревизоро като заместник на Нено Димов.

По отношение на оставката на Нено Димов, Караниколов бе категоричен, че са в прекрасни отношения с него.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си