За това съобщи самата тя пред NOVA

Подпалиха имот на известен столичен адвокат. Покривът на къщата на Ирен Савова в Ихтиман пламнал малко след 3 часа миналата нощ. За инцидента сигнализирали съседите. Районната прокуратура започна досъдебно производство.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Първа за пожара разбира съседка на адвокат Савова. „Чух лек удар. Когато се събудих, станах и видях, че дими”, каза Валентина Христова.

Малко по-късно на място пристига и самата Савова. „Когато пристигнах пожарната все още потушаваше огъня. Видяхме, че има туба със запалително вещество, което е на покрива”, обясни Ирен Савова.

Ирен Савова твърди, че е видяла и следи от автомобил, паркиран пред имота. Обяви, че палежът може да е свързан с работата й. „Няма как адвокат, който се занимава с такива дела, да няма врагове. Когато едната страна губи, другата няма как да е доволна”, добави адвокатката.

Подпалиха 7 коли в Троян (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицията е започнала разследване, за да установи причините за пожара. „Тъй като в къщата не живее никой, се работи по версията за умишлен палеж. Те не е обитаема и реално не е имало огън вътре или отопляеми уреди”, посочи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

От прокуратурата също са започнали проверка. „Единственото нещо, което е ясно е, че има пожар. Текат интензивни процесуално-следствени действия и разпити на свидетели. Ще бъдат назначавани експертизи, които ще дадат ясен отговор какво точно се е случило”, коментира районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова.

Савова не за първи път попада в медиите с твърдения, че е обект на заплаха. Миналата година пред кантората й бяха разлепени некролози. След това подаде сигнал, че има бръмбари в колата, а през 2015-та алармира, че се съмнява, че 75-годишният й баща е убит при катастрофа. Ирен Савова бе адвокат на държавата по делото за Царските имоти, както и на Биляна Петрова по делото Иванчева.