Те са част от премиерното заглавие в Народния театър - „Синът”

„Синът” е премиерното заглавие в Народния театър. В главна роля е Захари Бахаров, а в постановката участват и двама любими актьори от пиесата „Бащата”, която направи бум миналия сезон - Теодора Духовникова и Владимир Пенев. Минути преди тяхната репетиция, специално за „Плюс – Минус”, с двамата актьори разговаря Иво Тодоров.

„Семейството е най-умаленият вариант на това, което се случва генерално в света днес. Според мен трябва да има все повече филми и пиеси, които да разглеждат точно тази тема - какво се случва в най-интимния кръг на човека”, каза Теодора Духовникова.

„Аз не съм сигурен, че театърът може да възпитава или да променя. Той обаче може през емоциите и чувствеността да накара хората да обърнат внимание на определени проблеми и емоции”, посочи Владимир Пенев.

НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР В "ОБЕЛЯ": Как се прави изкуство върху трафопост?

„Бащата” имаше изключителен отзив сред зрителите. Толкова емоционално развълнувани хора след край на спектакъл се случва да бъдат видени рядко”, каза още Духовникова.

„Сюжетно „Бащата” и „Синът” нямат нищо общо. Разглеждат се съвсем различни проблеми. Много се радвам, че Народният театър прави продължение на „Бащата”. В момента „Синът” е световен хит и се играе в някои от големите театри”, разкри Пенев.

Повече за премиерното заглавие гледайте във видеото.