Ще разгледаме всички варианти, заяви депутатката

Депутатите от ВОЛЯ ще решат дали да подкрепят вота на недоверие към правителството, след като се запознаят подробно с мотивите, които ще внесат колегите им от БСП, както и когато видят какво правят управляващите по решаването на водната криза в Перник. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатката от ВОЛЯ Кръстина Таскова.

Продължават консултациите на опозицията по вота на недоверие

„Зависи от това дали ще има експертни становища за решаване на кризата не само с водата в Перник, а и за други населени места в България. От 12 години в Симеоновград също има подобен проблем, а пред няколко области предстои този проблем. Не омаловажаваме и въпросите с мръсния въздух и боклуците, които влизат в държавата ни”, заяви Таскова.  

Тя обясни, че мотивите на вота на недоверие, който ще внесат от БСП, са описани в повече от 40 страници.

БСП търси подкрепа за вота на недоверие

„Когато бъде внесен, нашата група ще се събере и ще разгледа мотивите. Но това е политическата страна на нещата – как ще гласуваме. За нас е по-важно кризата с водата в Перник и другите областни градове да бъде решена”, заяви Таскова.

„Ще разгледаме всички варианти, ще следим и какво правят управляващите в момента. До няколко дни ние също ще предложим решения. Ако видим, че няма как тази криза да бъде решена в този мандат, ще вземем политическото си окончателно решение”, каза депутатката.

Таскова посочи две причини, за това депутатите от ВОЛЯ да излязат от пленарната зала по време на избирането на новия екоминистър Емил Димитров.

„За да покажем на българския народ, че единствено ние от ВОЛЯ не носим никаква вина за създалата се ситуация, а искаме да намерим решения, как това да не засегне и други областни градове в България. Но по-важното – да покажем, че категорично сме против това управление на държавата на квотен принцип, разпределяне на министерства на наши и ваши, и дори и да нямаш напълно подходящия кадър, да бъдеш предложен за поста само на базата на критерий от коя партия си”, коментира Таскова.