Любен Дилов - син разказва за книгата с избрани съчинения на баща си

„Това е много забавна книга, много смешна. Ще се забавляват не само феновете на хард фантастиката, но и тези, които обичат пародията.  Главната героиня в основната новела е една българка от бъдещето, която непрекъснато се опитва да отиде в конкретно време, което проучва за дипломната си работа. Но винаги обърква периода, от което произтичат забавни неща”, разказва Любен Дилов- син за новата книга с избрани съчинения на баща му Любен Дилов – старши „Зеленото ухо“.

„Има много намигвания към световни литературни артефакти. Към българската история и класическа литература”, разкрива още той.

Един от най-крадените български детски романи излиза отново (ВИДЕО)

Според него дори в събитията от действителността основната интрига е дали очакваното ще се случи.

„Зеленото ухо” е новела. Това е нещо много забавно. Произтича от бита на медиите по онова време.  Историята е почти действителна. Тогава няма социални мрежи и писателите се събират на живо. Много често се обявяват състезания между тях. Когато някой подхвърля тема на масата, всички сядат и правят техни сюжети. „Зеленото ухо” разказва такава история, в която българин, американец и човек от Изтока трябва да напишат по един сюжет, свързан с Великденските острови.  Когато излиза тази новела, тя се превежда на много езици”, разкри Любен Дилов- син.