Георги Попов също е задържан

Власти в Емирствата са уведомили официално българските си колеги, че са задържали двама българи, обявени за издирване чрез Интерпол.

ЕКСКЛУЗИВНО: Васил Божков е задържан (ВИДЕО)

“Обвиняемият Божков и още едно лице, мисля, че с фамилията Попов са задържани на територията на ОАЕ. Ние ще изготвим всички необходими документи, те са ни уведомили, че са задържани и са ни уведомили какво трябва да изпратим”, заяви Гешев.

Главният прокурор беше категоричен, че ще се спазят всички необходими процедури, за да може Васил Божков да бъде върнат у нас.

„Прокуратурата в срок ще си изпълни своите задължения, ще изпрати необходимата документация, както я изпрати за господин Цветан Василев, както я изпрати за г-н Банев, за г-н Арабаджиев, който ние намерихме в Испания, държа да ви кажа - българската прокуратура и българските служби, както намерихме г-н Желязков и беше задържан в Турция, който вие наричате Митьо Очите, така че по същия начин ще си свършим работата”, добави Иван Гешев.

Мажоритарният собственик на ФК "Левски" Георги Попов също е задържан в Обединените арабски емирства заедно с бизнесмена Васил Божков. Властите в емирствата са изпратили официално потвърждение до българските власти и за ареста на Попов.

Георги Попов е притежател на близо 85% от акциите на ФК "Левски" и беше обявен за издирване.

По повод питането до КС и записите на президента и шефа на ВВС, главният прокурор уточни, че Румен Радев не се разследва в момента.

Божков пред NOVA: Твърденията на прокуратурата са злостна пропаганда

"Няма разследване около президента в момента. Главният прокурор беше сезиран от наблюдаващия прокурор, според който има нарушение на чл. 103 от конституцията, и аз питам Конституционния съд. Какво трябваше да направя аз с това дело - да го изтрия, да го унищожа? Постъпих по единствения възможен начин - да сезирам КС", каза Гешев. "Няма лично отношение и не водят се лични битки, а битката е за спазване на закона. Защитни тези може да има всякакви от хората, които евентуално са нарушили закона", каза още Гешев.