Мястото е известно с честите катастрофи заради високата скорост на шофьорите

Тежък пътен инцидент в Сливен. Човек загина, след като беше блъснат от джип на автобусна спирка. 68-годишният мъж е транспортиран с тежки наранявания до болницата в града, там по-късно е починал.

ЕКШЪН В ТЪРНОВО: Пиян шофьор се заби в дърво пред сградата на общината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инцидентът е станал вчера, след 19.30 ч. на бул. „Панайот Хитов“. 49-годишният шофьор загубил управление на автомобила и връхлетял на тротоара. Пристигналите на мястото полицаи установили, че той е пил преди да седне зад волана.

Остава критично състоянието на момичето, блъснато на спирка във Варна

А мястото е известно с честите катастрофи заради високата скорост на шофьорите.

„Взета му е незабавно кръвна проба, която към настоящия момент имаме потвърждение, че е 0,48 промила алкохол е имало в кръвта му, което по закон е в позволените граници”, казва гл. инсп. Илиян Николов, нач. сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Предстои Прокуратурата да поиска задържане на шофьора за 72 часа. А жителите на квартала искат незабавни мерки за скоростната отсчечка.

„Доста смъртни случаи мисля се случиха. Може би трябва легнал полицай, защото идват колите от права отсечка, спускане“, коментират те.

„Всичките шофьори са луди вече, няма никакъв контрол, няма полиция, анархия пълна”, на мнение е друг жител на Сливен.

Кола помете две деца, млад мъж и жена на автобусна спирка във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Полицията и Общината в Сливен признават, че има проблем с високата скорост  на този пътен участък. Само преди шест месеца тук отново имаше трагичен инцидент. Загина 16-годишно момиче на пешеходна пътека.

„Ежедненевно екипите на Пътна полиция са там. Държа да отбележа, че дори вчера, може би час преди това екип на Пътна полиция е бил на мястото и е работил там”, заяви гл. инсп. Илиян Николов, нач. сектор „Пътна полиция“ Сливен.

„Ще бъдат поставени спешно колчета на тази спирка. До момента има поставени знаци и мантинели, които да спират автомобилите”, коментира Румен Иванов, зам.-кмет на община Сливен.

Предстои колчета да бъдат поставени на всички спирки, казаха още от  община Сливен.

Репортер: Мира Безос