Милева уточни, че доказателствата са в голям обем и затова било нужно време

Прокуратурата все още не е готова с превода на документите, касаещи искането за екстрадиция на Васил Божков, стана известно от изказване по време на брифинг на прокурор Сийка Милева, говорител на главния прокурор. Тя уточни, че доказателствата са в голям обем и затова било нужно време.

Министерството на културата проверява антиките в колекцията на Божков

Милева оповести и детайли за разбитата вчера група от митничари и гранични полицаи на Калотина. Те събирали "такса "почерпка" от почти всеки пътуващ между Сърбия и България. Групата функционирала от началото на миналата година, а срещу дейността й имало редица сигнали от пътуващи.

Откараха джипове на Божков, описват колекцията му (ВИДЕО+СНИМКИ)

На "върха" на групата бил шефът на митническия пункт, на него се давали по 50 евро - твърда тарифа, от всеки митничар, а дневно на ниските нива се събирали между 800-1300 евро. Парите били искани дори от преминаващи, които влизали в България, след като купували хранителни продукти от Сърбия. В момента има 20 обвинени, от тях 15 са митничари, а четирима - от граничната полиция, както и шефът на митническия пункт. В домовете им имало различни валути, митнически пломби и оръжие.

Валят сигнали срещу Божков на телефоните на МВР и прокуратурата

Директорът на "Вътрешна сигурност" в МВР Стефан Банков заяви, че участниците в групата били арогантни, събирали дори монети и връщали ресто, когато им се плащало в едри пари. Двама дори пътували по 700 километра, за да работят.