Изумителната история е от Бургас

Изумителна история за това как стопани намериха изгубеното си куче след месец на отчаяно търсене и решение да осиновят нов домашен любимец. Изумителната история на кучето Барни от Бургас обаче се оказва изключително интересна случка със сюжет, достоен за блокбъстър.

Марияна и съпругът й отглеждат почти 11-годишния Барни от мъничко кутре.

5-месечно бебе с необичайно дълга коса – сензация в интернет (ВИДЕО)

„Всеки му се възхищава, защото той е голям пазач. Пиле не дава да прехвръкне тук. Никога не се е разболявал, аз си го пазя много. Давам му лекарства, ако нещо усетя, че нещо го боли. Като бебе го гледам”, разказва Марияна.

Барни живее в двора и никога не е напускал дома си. Около Коледа обаче любимецът на семейство Цоневи изчезва. Първоначално Марияна подозира че е избягал, увлечен по някоя женска четиринога, или е бил изплашен от фойерверки. Отхвърля мисълта да е откраднат, защото имал лют характер.

Млади, щастливи, красиви - двойка печели по $9000 на пост в Instagram (ГАЛЕРИЯ)

Месец по-късно, в началото на обичаен работен ден, международен екип от пристанищни работници на фирма от терминал „Изток 2” на Порт Бургас съзират край корпуса на кораб в морето бедстващо куче.

„Беше студено утро, а ние бяхме на пристанището. Няколко човека видяхме кучето във водата и го спасихме”, разказва Бен Нилсън, пристанищен работник.

За екипа служители в частната фирма спасителната акция е перфектна реална тренировка. Те вадят премръзналия и почти обездвижен Барни, завиват го с термоодеяло и го връщат към живота.

ИЗУМИТЕЛНО: Акробат притежава уменията на Спайдърмен (ВИДЕО)

„То беше премръзнало, въобще не можеше да плува, държеше се с устата за самия кей и всеки момент можеше да потъне”, разказа Димитър Златев, който също работи на пристанището.

Седмица по-късно, макар все още слаб и объркан, Барни вече се разхожда из пристанището, обгрижван от спасителите си. Решават да го занесат в общинския приют, където може да намери нови стопани. Барни е приютен, макар да е агресивен и недружелюбен с екипа в приюта. Седмица по-късно, в мразовита съботна сутрин, семейство Цоневи пристигат в приюта, за да търсят нов домашен любимец, който да замести Барни в сърцата им.

„Колебаеха се между две животни и тръгнаха да разглеждат по клетките. Мъжът се спря до една клетка и просто не мръдна”, спомня си Денка Ванева, служител в общинския приют.

Така Марияна открива своя Барни или Барни е имал щастието да бъде открит от своята Марияна. Впечатляващата история на черното четириного пленява работниците от пристанището, служителите в приюта и десетки бургазлии. И до днес Марияна не разбира как Барни е попаднал в морето.

„Бог ми го върна, защото видя колко много плаках и толкова много се молих”, споделя стопанката.

С късмет, освен Барни, се оказва още едно четириного, което Марияна осиновява. Щастливата жена си тръгва от приюта със своя Барни и новия домашен любимец - Цезар.

Репортер: Елена Танева