Темата коментира Вежди Рашидов в рубриката „Извън студиото с Марина Стоименова“

Преди дни турският президент Реджеп Ердоган, ядосан на Европа, заплаши да пусне всички бежанци на територията на Стария континент. Това и направи. На границата между Гърция и Турция, в т.нар. „ничия земя” се намират хиляди мигранти, в опит да преминат към Европа.

На спешна среща в Турция замина премиерът Бойко Борисов, заедно с Вежди Рашидов. Какво остана скрито и не стана ясно от и на тази среща разказва Рашидов.

Турският президент Реджеп Ердоган идва в София в петък? (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Неясно е всичко в болното съзнание на болните хора. За всички нормални хора мисля, че всичко беше ясно и прозрачно. На тази среща се обсъди каква е ситуацията, колко тя е взривоопасна и деликатна, както и как да се търси пътят всички тези заинтересовани страни от този проблем да седнат и сериозно, без шикалкавене, като достойни политици и мъже да решат един проблем, който не е много приятен в момента”, коментира той.

„Това е нещо, което трябва да се реши то всички заедно, тъй като европейските пари са пари на всички европейски държави”, каза още Рашидов.

Борисов към Макрон: Турция трябва да се подпомогне, за да се грижи за бежанците

„Важното, което се разбра на срещата е, че договореностите не се изпълняват на 100%. Онова, което се чу е, че Ердоган е готов на среща, от която в крайна сметка да се излезе с ясна позиция и решение, за да може да се предприемат сериозни мерки за това какво да се прави занапред с миграцията”, категоричен бе той.

 Целия разговор гледайте във видеото.