Случаят е от Враца и в момента по него тече комплексна проверка

Момиче беше принудено да напусне училище, след като засне и публикува в социалните мрежи акт на агресия в клас. Случаят е от Враца и в момента по него тече комплексна проверка.

Клипът взриви общественото мнение, след като ученичка го пусна в социалните мрежи. Хората се възмущаваха още преди да разберат, че именно тя е жертва на вербалната агресия на своите съученици.

БОЙ С РИТНИЦИ И ЮМРУЦИ: Брутална агресия между ученички в Стара Загора

„От втория срок започнаха да ме заплашват с обидни думи. Казваха ми, че ще ме изнасилят и всякакви щуротии. Биеха ме с капачки по главата. Аз си мълчах”, каза ученичката Мариана Руменова.

Момичето опитало да сподели с някого в училище, но така и не стигнало да разбиране. Подкрепили я само родителите й. „Като видях какво се случва и й казах да го публикува. Щом не обръща никой внимание, нека медиите обърнат внимание и тогава ще се задействат нещата, защото вече започнахме да си решаваме нещата май по телевизията. Иначе няма как да ги решим”, коментира бащата на момичето - Румен Христов.

АГРЕСИЯ МЕЖДУ ДЕЦА: Момче удря и влачи момиче за косата (ВИДЕО)

„Аз търпях, търпях, търпях, но повече не мога. Колкото и да ми е тежко. Има и момичета, по-големи от мен, има и по-малки, които са тормозени не само в това училище, които са тормозени и от други съученици, които са и бити и не са казали  нищо”, каза още Мариана Руменова.

Вербалната агресия срещу нея била продължение на стар конфликт с едно от момчетата в предишното училище.

„В момента преглеждаме камерите. Нека да премине и комплексната проверка и ще дам по-пълна информация”, заяви директорът на училището Ирма Емилянова.

АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ: Каква е причината за боя между две 14-годишни момичета?

Въпреки, че проверката тече обаче, родителите на момичето били принудени да оттеглят детото си от училището. Изведнъж се оказало, че има неизвинени отсъствия. „Всъщност ми бяха предоставени 3 варианта за напускане на детето от училището и казаха, че трябва да си подадем по-добре доброволно молбата за напускане”, каза майка й Радослава Христова.

Останалите варианти били да се вземат мерки за извеждане на момичето от училището чрез други, административни методи.