На жената са взети проби, от които се очакват резултати

Жена е потърсила помощ в севлиевската болница. Тя е настанена в инфекциозното отделение със температура и неразположение. Тя се е прибрала от Тайланд. Въпреки, че страната не е сред рисковите дестинации, жената ще бъде изследвана за COVID-19.

„В непрекъсваем процес към РЗИ – Габрово работи кризисен щаб. Всички институции работят в пълен синхрон. Всички жители на област Габрово трябва да бъдат спокойни. Всички ние работим с цел тяхното здраве и сигурност”, заяви областният управител на града Невена Петкова.

Очакват се резултатите на над 130 проби за коронавирус у нас

Тя потвърди, че жена със съмнения за коронавирус е хоспитализирана в болница в Габровско. Взети са й проби, настанена е в инфекциозно отделение и се очакват резултатите.

КОРОНАВИРУС И В БЪЛГАРИЯ: Изследват съмнителни случаи в цялата страна (ОБЗОР)

„Състоянието на двете пациентки с положителни проби остава без промяна. Състоянието на възрастната жена се подобрява. Продължава лечението й, изчакваме да премине периодът, в който е болни, и да й вземем повторни проби. Медицинската сестра няма признаци на заболяване. Останалите, настанени в инфекциозно отделени, са без данни за заболяване в момента. Положението е спокойно”, обясни директорът на болницата в Габрово – д-р Минко Михов.

 

 

3 деца със съмнение за коронавирус в Стара Загора

Той обясни, че Спешното отделение на болницата работи 24 часа. Доктор Михов добави, че пациентите, които са на хемодиализа, също ще се възползват от услугите на болницата.

Учениците в област Габрово остават в грипна ваканция до второ нареждане. От понеделник със заповед до второ нареждане е преустановено и провеждането на съдебните заседания в града.

В аптеките в балканския град липсва дезинфектанти и предпазни медицински маски. Очакват се доставки в следобедните часове.

Още по темата гледайте във видеото.