Темата коментират PR екпертът Любомир Аламанов и актьорът Николай Станоев

Държавата предприе сериозни мерки срещу коронавируса - забранени са всички културни събития на закрито в цялата страна, включително концерти и театрални постановки. От Асоциацията на българските киносалони обаче определиха мярката като "неадекватна и необмислена" и дори поискаха оставката на културния министър.

Извънредни мерки за сигурност у нас заради коронавируса

„Една криза, преди да се вземат някакви мерки, има дълбок анализ на възможните ситуации. Част от математическите модели показват, че има възможни неблагоприятни развития на избухване на една пандемия. Именно затова от време на време се предприемат някакви мерки, за да не стане ситуацията такава, каквато е в Италия”. Това заяви PR експертът Любомир Аламанов в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Кината срещу забраната на властта заради вируса

„В такива ситуации комуникацията е изключително важна. Трябва да се достигне до определената целева група и да се поговори с нея”, каза още той.

„Първоначално Щабът ни започна да говори добре. Последните едни-два дни обаче сякаш се загуби темпото. Когато се вземат мерки и се затварят театри е хубаво да се отиде при артистите и да се поговори с тях”, категоричен бе Аламанов. И допълни: „В комуникациите съществува т.нар. „управление на очакванията”. Трябваше да се очаква, че артистите ще реагират по този начин и превантивно да се говори с тях”.

„Това решение се взе много рязко. Прибързано е и не е обмислено изведнъж да се затворят всички театри. Това не е говорено, не са правени консултации за това как да го направим по-леко и спокойно”, коментира актьорът Николай Станоев.

Как ще се отразят мерките срещу коронавируса на културните събития?

„Логично е да се изолират само местата, в които е открит вируса, но в крайна сметка ние наистина е важно здравето на хората”, посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Ще стане ли световната икономика заложник на коронавируса?