Главният секретар коментира и версиите за побоя над журналиста Слави Ангелов

„Със заповед на министър Ананиев град Банско е поставен под карантина от снощи. Нормално е да има леко напрежение, тъй като това е първият случай в историята на страната, при който населено място се поставя под карантина. Задържани лица няма. Гражданите на град Банско и хората, които се намираха там, разбраха сериозността на ситуацията. Днес полицейското присъствие там ще бъде увеличено”, това заяви в ефира на „Здравей, България” главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Банско под карантина за две седмици (ВИДЕО)

„Вчера някои туроператори са взели решение да изтеглят своите туристи, без да го съгласуват с нас. Това е едно меко казано безотговорно поведение. Хотелът на „Лъвов мост”, където туристите са отишли, е обезопасен от органите на реда. Те ще бъдат ескортирани и извозвани под контрол”, добави Иванов. И поясни, че мерките за карантината се нарушават ежедневно. „Към този момент случаите са над 30. Има и други преписки, които следва да бъдат докладвани на прокуратурата”, добави Иванов.

Той отбеляза, че всеки пристигащ от рискова дестинация или контактен с болен, се поставя под карантина. Броят им вече е близо 3 000.

Пребиха разследващия журналист Слави Ангелов (ВИДЕО)

Главният секретар на МВР коментира и версиите за побоя над Слави Ангелов, по които МВР работи. "Те са няколко, но най-вероятно става въпрос за дадена поръчка за покушение. Колегите снощи са говорили с него, но предвид състоянието му тогава, днес ще проведат втора беседа. Побоят е свързан с работата му, което е недопустимо", обясни Иванов.

"Уверявам ви, че ще положим всички усилия. Ангажирани са колеги от Столична дирекция "Национална полиция". Ще направим всичко възможно да задържим извършителите на това престъпление. Ангелов е стабилен, няма пряка опасност за живота. Надявам се, че ще стигнем до извършителите“, обясни още Иванов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП