Дори и Дядо Коледа временно се оттегли от отговорните си задачи

Миналата седмица Том Ханкс и съпругата му, актрисата Рита Уилсън бяха диагностицирани със заразната болест. След кратко лечение в австралийска болница, двамата наеха апартамент в Куинсланд, където се подложиха на доброволна карантина. Сега двойката използва свободното време да пише на любимата машина с марка Corona. Том и Рита трябваше да се снимат във филм за Елвис Пресли, но продукцията е временно спряна заради върлуващия вирус.

Актьорът Идрис Елба е болен от коронавирус (ВИДЕО)

Не щракна клапата и на новия филм от поредицата „Мисията невъзможна“. Коронавирусът отложи снимките на кино-лентата във Венеция, а Том Круз и екипът му бяха принудително поставени под карантина.

И премиерата на новия филм за Джеймс Бонд – „Смъртта може да почака“ – ще почака. Заради COVID-19 тя е отложена за началото на месец април. Междувременно коронавирусът застигна едно от момичетата на Агент 007 – актрисата Олга Куриленко. Тя сподели, че е в изолация у дома и боледува вече почти седмица, а основните симптоми са температура и отпадналост. „Бъдете внимателни и приемете всичко това сериозно”, предупреди от профила си в Инстаграм Куриленко. А Джуди Денч – шефката на Джеймс Бонд -  която със своите 85 години е в най-рисковата група, засне шеговито видео, насърчаващо миенето на ръцете.

Актьорът Идрис Елба отказа да е следващия Джеймс Бонд, но и него COVID-19 не го подмина. В момента актьорът е под домашна карантина и споделя, че се чувства добре. Самият той си е направил тест, защото е общувал с човек, който е болен.

Диагностицираха звезда от "Игра на тронове" с коронавирус

Положителна се оказа пробата и на Кристофър Хивю от „Игра на тронове“. В момента той се е самоизолирал със семейството си. Споделя, че има леки симптоми на настинка. "Просто правете всичко по силите си, за да ограничите разпространението, защото има хора в по-голям риск, за които този вирус може да е ужасна диагноза", сподели Хивю. Призив отправи и носителят на Оскар Матю Макхонъхи.

„Сега, повече от всякога, зависим един от друг. Коронавирусът е нашият враг – той е безличен, безполов, безпартиен. Но той е врагът, който ние всички ще надвием. Ние искаме да надвием и ще го надвием“, казва актьорът Матю Макхонъхи.

На този фон американският актьор и телевизионен водещ Джими Фелън започва да излъчва предаването си от къщи. Съпругата му влезе в ролята на оператор, а първи гост в домашното шоу по пантофи се оказа кучето му.

Карантина си самоналожи и поп звездата Лейди Гага. 33-годишната изпълнителка се усамоти в имението си с любимите си кучета, но предложи окуражителни слова на последователите си в Instagram.

Том Ханкс и съпругата му са заразени с коронавирус (СНИМКА)

"За всички ни е трудно в момента, но най-лесното нещо, което можем да направим, е да си самоналожим карантина, да не се срещаме с хора над 65 години и да не се събираме на големи групи. Аз лично копнея да видя родителите и бабите си, но е много по-безопасно да не го правя, за да не ги разболея, ако случайно съм носител. Размотавам се у дома с кучетата. Обичам ви безкрайно. Ще се справим с това, вярвайте ми. И говорете с Бог", написа Лейди Гага. Примерът й последва нейната колежка, 35-годишната австралийска певица Кейти Пери. Звездата е бременна с първото си дете и в момента живее сама в хотелска стая. Нейният годеник Орландо Блум е под принудителна карантина, след като се завърна от снимки в Прага. 

Дори и Дядо Коледа временно се оттегли от отговорните си задачи. „Заради извънредните обстоятелства, свързани с COVID19 ви молим спешно да организирате пътуването си към вкъщи” , написаха във Facebook страницата на град Рованиеми във Финландия, където живее добрият белобрад старец. „Подаръци ще има за всички от сърце! Само да сме здрави!“, уверяват помощниците на Дядо Коледа.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП