„Все пак обаче това е негово конституционно право", заяви вътрешният ни министър

„Решението на президента ме изненада. Все пак обаче това е негово конституционно право. Не виждам причина армията да не бъде използвана, ако ситуацията стане по-критична. Тя вече е използвана във връзка с противодействие на мигрантската вълна. България е една от държавите, които има най-малък проблем с бежанците. Армията се справи много добре със задачата си. Не виждам как да обясним на полицаите и войниците, които искат да изпълнят своя дълг, защо не могат да излязат. Излизайки на улицата, те ще изпълняват функции, свързани с опазването на обществения ред. Те ще заместят полицаите, които охраняват стратегически обекти“, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Борисов за президента: Какво налагаше да ме нападне в гръб? (ВИДЕО)

По думите му здравето на гражданите е приоритет, но трябва да се мисли и за икономиката. 
Той коментира и дроновете, които се използват в ромските махали. „На тези места трябва да се използва принуда. Голяма част от тях не разбират какво се случва. Ако трябва ще се ограничи тяхното предвижване, за да предпазим хората, които спазват мерките“, каза още Маринов. Той допълни, че над 100 души не са спазили карантината и им е образувано досъдебно производство. 

Важни телефони за връзка и сигнали за коронавируса

Президентът наложи частично вето на Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП