Темата коментират Александър Владимиров и Страхил Делийски

"Комплексът на президента Румен Радев в лично качество от Бойко Борисов взима връх над неговите конституционни правомощия“. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините“ социологът Александър Владимиров. Изказването му е по повод наложеното от президента вето на част от текстовете от Закона за извънредното положение.

Президентът наложи частично вето на Закона за извънредното положение (ВИДЕО)

По думите на Владимиров до момента нито една държава не дава формула за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавируса. Експертът обясни, че одобрява решението за отпадане на предложението на БСП за таван на цените, което беше заложено в закона.

Борисов за президента: Какво налагаше да ме нападне в гръб? (ВИДЕО)

Според политолога Страхил Делийски наложеното вето не е изненадващо. „Този тип общуване между двете институции вече стана традиция. Президентът каза достатъчно аргументирани валидни неща, без да даде положителна алтернатива и мотиви защо го прави точно сега. За втори път имаме действия от страна на президента, в което зад добрите намерения няма нищо позитивно от гледна точка на междуинституционалните отношения“, коментира той.

Депутатите подкрепиха ветото на президента (ВИДЕО)

Целия разговор гледайте във видеото.